YAY!

YAY!
april 21, 2017 admin

Oke even wat happy stuff.. Laatst zei Marc (mede-eigenaar van mijn hart en kinderen): “schat misschien is het leuk om een blij blog te schrijven omdat je meestal altijd regelmatig leuk en blij bent.. en omdat ik meestal regelmatig ONTZETTEND blij en leuk ben, doen “we” dat toch even?!
Het woordje “we” is trouwens ook raar.. ik weet nog dat ik in het verpleeghuis werkte en dan tegen een patiënt zei: kom dan gaan “we” even douchen en aankleden.. Is toch RAAR.. Heb ik gauw afgeleerd..
Een paar jaar later zei ik dan tegen de stagiaire die ik begeleide of ze dat alsjeblieft wilde laten: je wou serieus samen met meneer onder de douche?!?! Uhm nee hoor zei ze… NOU ZEG DAN OOK NIET “WE” GAAN DOUCHEN!

Goed, maar dat terzijde…

Hoewel, als we het over “in meerdere persoonlijkheid praten” hebben.. Joah praat nogal in de derde persoon.. Wie mij een beetje kent weet dus dat ik daar een allergische reactie van krijg.. Maar niet bij hem want hij is zoooooooooooo schattig als hij zegt: mama met Joah spelen? Mama met Joah op de draaimolen? Joah cadeautje aan mama geven (een pak maandverband ?)?Mama met Joah hdiodhdjoshdh? Dat laatste verstond ik niet maar was wel schattig..

Mama met Joah kerstboom halen? Ja is goed schat uit de kelder oke? Daar staat onze nepperd…
En samen graven we (jemig wat een bende!) de kerstboom uit de kelder.. Als hij staat en we hem zorgvuldig hebben versierd in 4,5 uur vraag ik hem: weet je wat kerst betekend Joah? “Nee, Joah weet niet”..Oké, kerst betekend dat de Here Jezus geboren is. In ziekenhuis mama? Ik hou m’n gezicht in de plooi.. Nee schat niet in het ziekenhuis.. In een stalletje met een koe en schaapjes.. Hij kijkt me aan en loopt naar de keuken en schreeuwt.. Mama met Joah shauwn sheep koekje halen? Tuurlijk schat.. okeeeeee: mensjes van deze lengte, met minion stemmetjes en grote vragende ogen mogen in de derde persoon praten..

Happy stuff dus.. happy de peppie..
Wij wonen in een flat waar de gemiddelde leeftijd 79 is denk ik.. Voordat wij er kwamen wonen was het zeker 85..
Anyway.. Toen ik vanmorgen de lift uitstapte kwam ik een medebewoner tegen (ik schat hem 110) en groette hem vriendelijk..
Ik was eigenlijk in mijn sjeestempo dus hoorde eerst niet goed wat hij zei.. “Wat zegt u?” zeg ik als ik al half buiten sta..
“Je bent altijd zo vrolijk en enthousiast meisje, het is altijd fijn om jou en je gezin tegen te komen”! Ik kijk op en kijk de lieve oude man aan.. op de achtergrond hoor ik een gospelkoor HALLELUJA zingen en ik zie mezelf van een afstandje in een zee van licht staan.. nee hoor grapje.. maar ik voel me wel licht gevleid.. Ik bedank hem en zeg dat het mijn dag meer dan goed maakt.. heppie de peppie sjees ik vrolijk verder..

Als ik dan buiten ben regent het dat het giet.. Hopsa pluutje op, en tuurlijk, geen probleem dat m’n lieve buggaboo niet wil inklappen vandaag.. Ik heb geleerd dat als je lief praat tegen kinderwagens, wasrekken en de belastingdienst ze best wel meewerken en dat je dan meestal regelmatig gewoon best leuk en blij kan blijven…

YAY it’s a good day!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*